Πέθανε ο Batman της καρδιάς μας


Την Παρασκευή, μετά από μία σύντομη μάχη με τη λευχαιμία, πέθανε ο Adam West σε ηλικία 88 ετών, πιο γνωστός ως Batman στην τηλεοπτική σειρά και ταινία της δεκαετίας του '60.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ηθοποιός πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος την οικογένειά του, αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του Μαρσέλ, έξι παιδιά, πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Τίποτα δεν τον έκανε πιο διάσημο από το Batman του '60, αν και εμφανίστηκε αμέτρητες φορές στον κινηματογράφο και -κυρίως- στην τηλεόραση. Πιο πρόσφατα έδωσε την φωνή του στο Family Guy, ως ο δήμαρχος Adam West του Quahog (της φανταστικής πόλης που διαδραματίζεται η σειρά).

Κέρδισε τον ρόλο του "σκοτεινού" ιππότη εν μέρη αφού τον είδε ο παραγωγός Ουίλιαμ Ντόζιρ σε μία διαφήμιση του Nesquik, που έπαιζε ένα χαρακτήρα τύπου James Bond με το όνομα Captain Q. Μετά το Batman του προσφέρθηκε ο ρόλος του James Bond για το Diamonds are Forever τον οποίο αρνήθηκε, γιατί σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ο χαρακτήρας πρέπει να ενσαρκώνεται πάντα από Βρετανό ηθοποιό.

Βέβαια ακόμα πιο πολύ από τον Batman θα τον θυμόμαστε για την ιστορία που συνήθιζε να λέει, όταν αυτός και ο Φρανκ Γκόρσιν (που έπαιζε τον Riddler) εκδιώχθηκαν από όργιο του Hollywood, γιατί το πήραν στη πλάκα και παίζανε τους χαρακτήρες τους. Μα ποιος δεν θα ήθελε να είναι σε όργιο με τον Batman και τον Riddler;!